Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

6L - BERGKLASSEN

update 16/05 – OOK TE VOLGEN VIA INSTAGRAM: smcb_lagere_school

10/05/2022

Vandaag na een vlotte reis in zomers weer aangekomen. Na een geweldig ontbijt zijn we ons gaan installeren op de kamers. Een pittige verkenningswandeling stond in de namiddag op het programma. Waaauw!!! Wat een omgeving! Het lekkere avondmaal en de leuke avondactiviteit deden ons snel belanden in dromenland.

11/05/2022

Na fantastisch goed geslapen te hebben, stond er na een stevig ontbijt een sport en spelvoormiddag op het programma. Trefbal, tienbal, dassenroof,estafette,…
De voormiddag vloog voorbij!
Het weer is hier nog zomers. 24 graden!!! Tijd op verkoeling te zoeken. Na een busrit, een stevige wandeling met een hele steile klim en een ritje met de kabelbaan, kwamen we aan de ingang van de ijsgrot. We stapten net een reuzengrote diepvries in! Indrukwekkend!

12/05/2022

Wakker (gemaakt) worden, gordijnen opendoen, weer zonneschijn! Onze bergklasdag kan niet beter starten.

Ontbijt, lunchpakket maken en met de bus naar Sportgastein. Daar start de wandeling van deze dag. Enkele klassen klommen 400 m naar een meer, de andere klassen bleven op vlakker terrein en tekenden de prachtige bergtoppen.

Picknicken met een adembenemend uitzicht, de pistolets / boterhammen/ groentjes hebben extra lekker gesmaakt.

We zetten terug koers naar het hotel om naar de thermen te gaan. Zwemmen in warm water, bubbelbad, glijbanen om ter snelst, met andere woorden DOLLE PRET!

En dan moest de kers op de taart van vandaag nog komen: juf Yente presenteerde het swingpaleis – zingen, dansen – een meer dan geslaagde avondactiviteit!!!

13/05/2022

Vrijdag de 13de, voor ons eigenlijk toch wel een geluksdag. Een zeer gevulde dag vandaag! Opstaan om 7u, ontbijten om 7u30, op de bus om 8u30, een strakke planning om Salzburg te kunnen bezoeken, een roofvogelshow mee te pikken en een bezoek aan een oud kasteel. We waanden ons even allemaal jonkvrouwen en ridders. Ok, de regen kwam een beetje op een slechte moment, maar de overheerlijke balletjes in tomatensaus en de warme douche deden ons dat al snel vergeten.
De dagen vliegen hier…
Maar we zijn aan het genieten.

14/05/2022

Zo, één dag regen is wel genoeg geweest. Het zonnetje is terug! Vandaag een rustigere dag, een kortere dorpswandeling, waar we getuige mochten zijn een traditioneel trouwfeest. Ook even aan het thuisfront denken, dus de plaatselijke souvenirwinkels kregen ook een bezoekje van onze school. In de namiddag konden we ons nog eens goed uitleven in de glijbanen van het openluchtzwembad. Na het avondmaal konden we kiezen om gezelschapspelletjes te spelen of origamifiguurtjes te vouwen.

15/05/2022

Goedemorgen morgen, goedendag…
Elke ochtend opnieuw, bij het openen van de gordijnen, een wauw-gevoel. Deze ochtend om 7u was het wel even een mistige morgen. Iets meer dan een uur later was het zonnetje daar en stapten we in zomerse outfit op de bus. Op weg naar de Liechtensteinklamm, een waanzinnig mooie kloof die laat zien hoe krachtig moeder natuur wel kan zijn…
Toch maar een truitje bij aan doen, want hier was het een pak frisser door het opstuivend water.
Na het middagmaal, macaroni met kaas en hesp, gingen er een aantal klassen nog een mooie wandeling maken. Andere klassen genoten dan weer van het zomers weer door naar het zwembad te trekken en er een echte zondagmiddag van te maken.
Deze dag duurt iets langer dan normaal, het is dan ook onze laatste avond hier in Bad Hofgastein. Een casino-avond met aansluitende fuif, maakte deze dag ook weer onvergetelijk.

16/05/2022

Een laatste keer ontwaken in de heerlijke bedden van hotel Astoria. We gaan het missen. Net zoals de keizerpistolekes die hier elke ochtend versgebakken klaar stonden. Of het fruitsap, de ontbijtgranen, de yoghurt en de hele leuke, vriendelijke bediening. Uiteraard gaat het wennen zijn als we thuis zijn en geen bergen meer zien. Daarom trekken we er vandaag nog eens op uit om een laatste korte maar pittige wandeling te maken. Het weer de voorbije week, daar gaan we ook nog veel aan terugdenken. Zon, zon, zon, regen, zon, zon en zon. Alhoewel die laatste zon in de vooravond veranderde in regen! Net of ook de bergen ons gaan missen en een paar hele dikke tranen laten vallen…

Bad Hofgastein, het was een onvergetelijke periode.
Neen, het was een UNIEKE periode!