hoofding

Jaarthema 2020 - 2021

Jaarthema 2020 - 2021

Proclamatie schooljaar 2019 - 2020

Proclamatie
Maandag 29 juni 2020 vond de proclamatie plaats van onze leerlingen van het 6de leerjaar. Corona maakte het noodzakelijk om het concept aan te passen. Terwijl de leerlingen aanwezig waren op school om geproclameerd te worden en om hun getuigschrift in ontvangst te nemen, konden ouders het gebeuren volgen via een live stream.

Een vliegende start

Een vliegende start
Het schooljaar kende een bijzondere, maar toch vliegende start. Een start die haar hoogtepunt kende op vrijdag 4 september. Geniet mee dankzij enkele sfeerbeelden.

Startviering

Startviering
Tijdens een stemmige openluchtviering op de speelplaats werden alle nieuwe leerlingen en leerkrachten verwelkomd.

6de lj. Kennismakingsdag

6de lj. Kennismakingsdag
Op maandag 7 september 2020 startten we met een viering op school. In openlucht weliswaar, maar toch even allemaal samen. Daarna was het voor het zesde leerjaar tijd om de kennismakingsdag te beginnen. Bij elke juf / meester een activiteit met de klas om zo op het einde van de dag een klas uit te roepen tot winnaar. We maakten een zo …

Leerlingen en oud-leerlingen laten van zich horen

Leerlingen en oud-leerlingen laten van zich horen
Sjarel (Pi A) maakt met zijn boodschap in de Gazet van Antwerpen van zaterdagdag 29 september ll. een duidelijk statement. Hij wil een braakliggend stuk grond voor mens en natuur behouden. Beau (Pi B) licht in Het Nieuwsblad zijn standpunt toe betreffende IQ versus zich goed voelen Oud-leerling Jef Meyer stelt tot 7 november tentoon in de Callewaert Vanlangendonck Gallery …

Hulp bij online platformen - Kabas Brasschaat

Hulp bij online platformen

5A Sportnamiddag

5A Sportnamiddag
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren onze turnleerkrachten in het begin van het schooljaar een sportieve middag. Dit jaar stond op het programma voor het vijfde leerjaar: floorball, golf, honkbal en een bosspel. De leerlingen keken ernaar uit en het was een heel fijne middag.

Veilig naar school !

Veilig naar school !
Onze kinderen zijn echte VIB’s. Daarom sloegen de gemeente Brasschaat en Lokale Politie Brasschaat de handen in elkaar om verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen met de VIB*-campagne en de digitale bevraging Route2School. Hierbij geven we je graag een woordje uitleg over de campagne en Route2School, want we hebben jou als ouder ook hard nodig om onze schoolomgevingen veiliger te …

Warm aankleden

Warm aankleden
De herfst is in het land, het wordt kouder. Door de coronamaatregelen zullen de ramen van de klassen echter blijven openstaan. Willen jullie er a.u.b. mee voor zorgen dat de kinderen een extra dikke trui bijhebben de komende tijd?

Ongewenst bezoek...

Ongewenst bezoek...
September... Ze zijn er weer : luizen. Het gebeurt vaak bij het begin van het schooljaar dat kinderen geplaagd worden door deze ongewenste gasten.Erg of gevaarlijk ? Helemaal niet !Vervelend ? Zéker weten !Gewoon geregeld even controleren. Mocht u kind geplaagd worden door luizen, dan kan uw apotheker u zeker helpen aan een gepast middel om er binnen de kortste …

3C - Klaar voor de start

3C - Klaar voor de start

Pi Fietsexamen

Pi Fietsexamen
Vrijdag 25 september 2020 legden de leerlingen van Pi 6 hun fietsexamen af in de omgeving van onze school. Ze reden een parcours waar ze werden geconfronteerd met tal van situaties waarop ze de dagen ervoor hadden geoefend.

Onze school en corona

Onze school en corona
2 leerlingen van de pi-klas lagere school, Lennert (Pi A 6) eb Eli (Pi B 6), interviewden Veronique Danckers. Mevrouw Danckers in preventieadviseur van het Sint-Michielscollege. Zij is o.a. mee verantwoordelijk voor de veiligheid. De laatste maanden dus ook voor het opvolgen van de regels rond corona.
facebook