Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Bosklassen 2020 - update 24/9

“Alle vierdes gaan op reis naar een bosrijk paradijs…”
Maandagmorgen 21 september trekken alle leerlingen van het vierde leerjaar gepakt en gezakt naar De Bosberg in Houthalen-Helchteren om daar van en met elkaar te genieten van hun vijfdaagse bosklassen.

Volg hier dagelijks wel en wee van onze bosklassers ! In de eerder late uren verschijnt op deze pagina een kort verslag van de dag aangevuld met enkele sfeervolle foto’s.

Alvast boeiende en leerrijke bosklassen en tot vrijdag 25 september !

Een kaartje of briefje sturen kan zeker ; maar doe het dan liefst ten laatste op dinsdag… :

De Bosberg – Sint-Michielscollege
t.a.v. … (naam + klas leerling)
Kelchterhoefstraat 10
3530 Houthalen – Helchteren

Weersverwachting Houthalen :


Maandag 21 september
Deze ochtend stond iedereen zonder mama of papa gepakt en gezakt op de speelplaats. Toch wel heel spannend hoor zo’n weekje weg van thuis in coronatijden.
Met de bus reden we vlotjes naar de Bosberg. Eens aangekomen zetten we de valiezen al op de gang. Tijd voor een verkenningstocht. We proefden waterpeper en ontdekten paddenstoelen en nog veel meer. Om 12 u. was het tijd om de buikjes te vullen. Sandwiches, brood en beleg gingen vlot naar binnen. Nu hadden we voldoende krachten om onze bedjes op te dekken en alles uit te pakken.
Dat ging bij de ene al wat vlotter dan de ander.
Dan konden we terug naar buiten om aan natuurexploratie te doen. Bomen meten, bladranden bestuderen, leren over winterslaap, paddenstoelen en bodemdiertjes onderzoeken. We hebben weer veel bijgeleerd!
Even naar de kamer om kaartjes te schrijven net voor het avondmaal. Groentesoep, pasta en een lekker ijsje. Mmm…
Klaar voor de singsong! Dat was een superleuk muzikaal spel georganiseerd door de moni’s. Het was grote ambiance! Om 20.50 u. gingen alle lichten uit. Slaapwel!

Dinsdag 22 september 2020
Vandaag brak dag 2 al aan. De meesten waren al wat vroeger wakker dan 7u.30. Na een stevig ontbijt met chocopops waren we klaar om vogelhuisjes in elkaar te lijmen, te zagen en te timmeren! We verkregen een prachtig resultaat! Als middagmaal maakten we zelf smosjes. Chaotisch maar lekker! De gidsen stonden ons om 14u. op te wachten om de heide te verkennen. Met voldoende water in de rugzak om de zon te trotseren, konden we tenvolle genieten van de uitleg over de heideplantjes. Beenbreek, gagel, dopheide, struikheide, zonnedauw en nog zoveel meer.  Na het vieruurtje hadden we tijd voor echte speeltijd: wat voetballen of op het klimparcours of gewoon gezellig praten…
Het avondeten bestond uit selderroomsoep, aardappelen met boontjes en cordon bleu en een lekker puddinkje. Nu werd het wel spannend om ons klaar te maken voor de miss en mister Bosbergverkiezing. We showden onze mooiste outfits en na een spannende afvalrace weten wij nu wie het geworden is! Slaapwel!Woensdag 23 september 2020
Deze ochtend was het nog muisstil op de kamers.
Na het ontbijt moesten we ook nog onze eigen picknick maken. Even naar de kamer om onze zwemzak te maken, maar plots was het tijd voor het bosspel. Politie en heksen namen ons mee voor een spannend bosspel.
We moesten geld smokkelen van het ene kamp naar het andere, maar de politie mocht ons niet onderscheppen!
Welke groep gewonnen heeft weten we morgen pas als al het geld geteld wordt!
Om 11.30 u. kwam de bus ons halen om ons naar Saraland te brengen. Na een zalige picknick in het zonnetje konden we naar binnen. Glijbanen en zwembaden verkennen, in de binnenspeeltuin spelen…het was geweldig al die water- en speelpret!
Nu waren het toch wel frietjes met vol au vent en groentjes vanavond zeker! Echt een topdag! We sloten af met een nieuwe activiteit: bij elkaar op bezoek op de kamers. Een beetje chaos, maar wel superleuk om iets te mogen doen wat normaal verboden is. Om 21u. gingen alle lichten uit en ook die van ons…Zzzzzzz

Donderdag 24 september 2020
Om 8 u. brak de voorlaatste ochtend al aan. Na het ontbijt was het tijd voor sport en spel bij de moni’s. Baseball, prinsessenloop, fopspelen, levende cluedo, vlaggenstok en nog andere toffe spelletjes stonden op het programma. Als middagmaal aten we overheerlijke macaroni. Om 13 u. ging een deel zwemmen in het zwembad van de Bosberg. Het andere deel van de groep deed een super sportief ganzenbordspel bij juf Ils.
Na het vieruurtje deden we verder aan sport en spel. Als avondeten aten wij aspergesoep, rijst met kip in zoetzure saus en erwten en een vanillepuddinkje. Het werd al donker dus konden we op zaklampentocht. Toch wel spannend in het bos en dan nog een griezelverhaal erbij. Steendood van alle indrukken van de dag vertrokken we direct naar dromenland! Morgen zijn we thuis!