Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Bosklassen 2022-2023

Donderdag 29/09/2022

Om 7u.45 brak de voorlaatste ochtend al aan.

Na het ontbijt was het even tijd om ons dagboek aan te vullen.

De gidsen stonden ons om 10u. op te wachten om de heide te verkennen. De zon was weer van de partij, dus konden we ten volle genieten van de uitleg over de heideplantjes. Beenbreek, gagel, dopheide, struikheide, zonnedauw en nog zoveel meer.

Tijdens het middagmaal aten we lekkere macaroni met hesp en kaassaus.

Om 14u was het tijd voor sport en spel bij de moni’s. trefbal, yoga, kringspelen, tikspelen en loopspelen stonden op het programma.

Als avondeten aten wij groentesoep, rijst met kip en erwtjes en een chocoladepuddinkje. Het werd al donker dus konden we op zaklampentocht. Toch wel spannend in het bos en dan nog een griezelverhaal erbij. Steendood van alle indrukken van de dag vertrokken we direct naar dromenland! Morgen zijn we thuis!

Woensdag 28/09/2022

Deze ochtend waren er niet zo’n vroege vogels op de kamers. Nachtraven hebben we ook niet gezien.

Na een stevig ontbijt met heerlijk vers brood en beleg, cornflakes en fruit moesten we een picknick maken voor op de verrassingstocht. Even naar de kamer om onze zwemzak te maken, maar plots was het tijd voor het bosspel. Politie en heksen namen ons mee voor een spannend bosspel. We moesten geld smokkelen van het ene kamp naar het andere, maar de politie mocht ons niet onderscheppen! Om 11u15 vertrokken we op dagtocht naar het subtropisch zwemparadijs Hengelhoef. De weergoden hadden de regen weggejaagd en onder een klein zonnetje genoten we van een zalige picknick op de heide. We hadden genoeg energie om de glijbanen en zwembaden te verkennen. Het was geweldig al die water- en speelpret! Nu waren het toch wel frietjes met stoofvlees en groentjes vanavond zeker! Echt een topdag! We sloten af met macramébandjes maken afgewisseld met volksspelen. Om 20u.45 gingen alle lichten uit en ook die van ons…Zzzzzzz

Dinsdag 27/09/2022

Vandaag brak dag 2 al aan mét bezoek van turnleerkrachten meester Pieter en juf Tine.

De meesten waren al wat vroeger wakker dan 7u.30 zoals bijvoorbeeld 5u.40. Na een stevig ontbijt waren we klaar om vogelhuisjes in elkaar te lijmen, te zagen en te timmeren! Dit deden we binnen in de zaal met een doorschuifsysteem wegens het regenachtige weer. Het resultaat is prachtig en brengen we vrijdag mee.

Als middagmaal aten we smosjes en dat ging er goed in! Sommigen gingen zelfs 3 keer terug!

Na het eten konden we op de kamers nog wat aan onze kaartjes schrijven en deelden de juffen onze post uit.

Om 14u. ging de helft zwemmen in het zwembad van de bosberg en deed de andere helft een supersportief ganzenbordspel bij juf Tine.

Het avondeten bestond uit knolseldersoep, aardappelen met boontjes en vol-au-vent en een lekker puddinkje. Nu werd het wel spannend om ons klaar te maken voor de miss en mister Bosbergverkiezing. We showden onze mooiste outfits en na een spannende afvalrace weten wij nu wie het geworden is! Het is wel de eerste keer in de geschiedenis dat we 2x een miss hebben en geen mister en dat is toch wel bijzonder. Slaapwel!

Maandag 26/09/2022

Deze ochtend stond iedereen met mama en/of papa gepakt en gezakt op de speelplaats. Toch wel heel spannend hoor zo’n weekje weg van thuis.

Met de bus reden we vlotjes naar de bosberg. Eens aangekomen zetten we de valiezen al op de gang. Tijd voor een verkenningstocht. We proefden waterpeper en ontdekten paddenstoelen en nog veel meer. Om 12u was het tijd om de buikjes te vullen: boterhammen met beleg en koude schotel. Mmmm. Nu hadden we voldoende krachten om aan natuurexploratie te doen. Bomen meten, bladranden bestuderen, paddenstoelen, een heuse natuurmemory en bodemdiertjes onderzoeken. We hebben weer veel bijgeleerd! Na het 4-uurtje was het dan tijd om onze bedjes op te dekken en alles uit te pakken. Dat ging bij de ene al wat vlotter dan de ander. Nog even tijd om kaartjes te schrijven en het dagboek aan te vullen.

Om 18u stipt moesten we aan tafel: groentesoep, pasta en een lekker ijsje.

Klaar voor de singsong! Dat was een superleuke muzikale avond georganiseerd door de moni’s.

Om 20u40 gingen alle lichten uit.

Slaapwel!