Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

De schooltuin in groei

Al is het twijfelachtig weer, de lente is weer in het land. De vogeltjes fluiten, de bijtjes zoemen en onze kinderen … zaaien. Samen met de kinderen proberen we van onze schooltuin dit jaar iets moois te maken! Daarom zijn we zijn al volop gestart met zaaien!
De tomatenplantjes groeien goed, de komkommerplantjes komen piepen. Ook de 300 goudsbloemen en 300 tagetes (stinkertjes) die we in de serre gezaaid hebben, maken hun start. Ook zijn er al wat worteltjes en radijsjes gezaaid.
Dankzij de collega’s en kinderen hebben we ook heel wat moestuintjes (Albert Heijn of Lidl) verzameld. Deze worden tijdens een regenachtige middag volop gezaaid. Heeft u deze ook thuis, en gooit u ze weg? Gooi ze dan liever in de boekentas van uw kind en vraag om ze aan juf Miek (godsdienst) te bezorgen. Wij zijn er blij mee!

Onze schooltuin is zelfs uitgekozen om met 2 wetenschappelijke projecten mee te doen!
CurieuzeNeuzen doet dit jaar onderzoek naar de invloed van de droogte op de grond in de Belgische tuinen. Hiervoor hebben wij een meetinstrument in de tuin staan.
Ook doen we mee aan ‘Soja in 1000 tuinen‘. Een experiment om te kijken of we in België soja kunnen produceren op grote schaal. Dit in de plaats van hiervoor stukken van het Amazonewoud om te kappen, of deze van ver in te voeren.
We hebben een vierkante meter voorzien voor dit experiment. Tijdens de paasvakantie zijn ze voor de eerste keer bodemstalen komen nemen. De komende 2 weken mogen de sojaboontjes gezaaid worden.

De tuin is nu nog grotendeels leeg, maar hopelijk staat deze snel vol met plantjes!

De groe(n)tjes,

Werkgroep de schooltuin.