Icons
Icons
Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Voetbal: 6L vs Leerkrachten

Na twee jaar waarin Corona diende verslagen te worden, kon er eindelijk terug sportief gevochten worden tegen een voetballende tegenpartij. Naast Pennenzakkenrock en de proclamatie een derde hoogdag op het einde van het schooljaar voor de jongens en meisjes van het zesde leerjaar. 
Het betrof de 20ste editie van het zandschouwspel op het plein: de teller stond op 8 overwinningen voor de jeugd en 6 voor de oude(re) garde leerkrachten en personeel. De overige vijf duels eindigden op een gelijkspel, waarbij de leerkrachten zich (2 versus 3) het koelbloedigst toonden van op de stip. Samengevat: de officiële tussenstand was 10 – 9 in het voordeel van de zesdejaars.

Voor deze jubileumeditie werd er uitgeweken naar het kleine kunstgrasveld. Bij de leerkrachten vielen enkele wijzigingen te noteren: juf Karijn en juf Yente (op vervroegd voetbalpensioen bij Noorse) vierden net als werkman Olivier hun debuut. Kapitein Van der Veken was fit bevonden en nam zijn plek op basis van anciënniteit weer in tussen de palen, ten koste van meester Bert. Bronnen zeggen dat hij als nieuwe directeur volgend jaar een korfbalwedstrijd wil organiseren tegen de zesdejaars, maar daar gaat de spelersraad niet mee akkoord. Die andere doelman, meester Peter N. werkt nog volop aan zijn revalidatie maar komt naar eigen zeggen ‘sterker terug dan ooit’.
Wie hadden we nog: juf Claudia, juf Mieke, werkman Hassan, meester Van den Heuvel, meester Pieter, meester Roel en de absolute ster van het elftal: Red Flame juf Tine. Zij scoorde onlangs nog het openingsdoelpunt voor het Belgische Vrouwen Futsalteam aan de zijde van Imke Courtois in en tegen Gibraltar. Er is dan ook sprake dat Courtois volgend jaar de aftrap zou geven. Wordt vervolgd! Ook van de partij: scheidsrechter Frans, waarvoor dank! Tussen de vele supporters en spandoeken naast de lijn was het tevergeefs zoeken naar de vierdejaars: wegens een stadionverbod mochten ze niet aanwezig zijn en trokken ze een dagje naar Wenduine. 

De wedstrijd zelf dan: de zesdejaars bleken niet onder indruk van de omstandigheden en voetbalden zich vrank en vrij naar een dubbele voorsprong. Dat zagen coaches De Bois en Thyssen graag gebeuren, net als het talrijk opgekomen publiek. Bij de rust stond het 3-1: meester Bert scoorde de aansluitingstreffer en na een kinderlijk verkwanselde vrije schop liepen de leerkrachten op een dodelijke counter: 3-1. Volgens de peptalk van onze kapitein tijdens de kantwissel werd er niet voldaan aan ZILL-doel 3.1-0-4 en zou de scheve situatie na enkele tactische wijzigingen moeten worden rechtgezet. Zo geschiedde: meester Bert maakte zijn tweede en derde doelpunt van de dag en bracht met deze hattrick de bordjes terug in evenwicht. De leerkrachten gingen erop en erover via Hassan, Olivier en juf Tine. Tussendoor prikten ook de laatstejaars nog een keer tegen: 4-6. Enkele minuten voor tijd moest meester Roel nog aan de noodrem trekken na een mislukte panna. Strafschop en een gele kaart, waarmee hij er als laatste man bijzonder goed vanaf kwam. Tot een prangende slotfase kwam het echter niet meer want doelman Van der Veken stopte de elfmeter met een knappe voetveeg! Beelden daarvan kunnen worden opgevraagd bij het SMC-T (Social Media College-Team) of waren te bezichtigen op de Instagrampagina van lagere school.

Door deze 4-6-overwinning trekken de leerkrachten de tussenstand in de onderlinge duels gelijk en mogen ze met een goed gevoel op vakantie. In de wandelgangen wordt al gefluisterd over een mogelijk ontslag van coaches De Bois en Thyssen. Vast staat dat de zesdejaars (einde contract en dus transfervrij) naar een hoger team zullen verkassen. Veel succes!