Icons
Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Voetbalwedstrijd : 6de leerjaar - leerkrachten

Selectiezorgen voor kersvers speler-coach Nieuwinkel bij het SMC-leerkrachtenvoetbalteam voor aanvang van de wedstrijd tegen de galacticos van het zesde leerjaar. Zaalvoetbalinternational ‘Red Flame’ juf Tine was geblesseerd en meester Pieter bracht onverwacht een nachtje in het ziekenhuis door na elektrocutie, vermoedelijk bij het installeren van de doellijntechnologie. De wedstrijd werd daarom integraal uitgezonden op facebook. Ook kapitein Van der Veken moest forfait geven, net als de zwangere juf Claudia.

Wel twee nieuwe gezichten tussen de witte linten: meester Bert nam plaats onder de lat, juf Steffie in de spits. Scheidsrechter Frans kwam speciaal van de vredige kust naar het processierupsrijke Brasschaat, waarvoor dank!

Na de eerste helft stonden de bordjes in evenwicht: twee penalty’s -terecht gefloten- werden feilloos omgezet. Na de pauze brak het spel echt open op het biljartlaken (ahum) van stadion ‘Het Plein’: het talrijk opgekomen publiek zag hoe de leerkrachten goed wegkwamen bij een bal binnenkant paal, maar zag ook dat ze konden rekenen op Veni Vidi Vicky: ze kwam, zag en scoorde haar tweede van de namiddag. Achterin hielden juf Sarah, juf Aline, werkman Hassan en meester Roel de boel gesloten. 
De moed zonk de jonge pubers in de voetbalschoenen, de (individuele) acties werden voorspelbaar en in de slotfase gooide meester Peter VDH nog wat extra zout in de wonde met een derde doelpunt, gevalideerd door de VAR. De bal werd wel degelijk pas weggewerkt nadat hij de doellijn had overschreden. Na enkele verliesjaren versloegen de leerkrachten zo eindelijk nog eens de leerlingen. Eindstand: 1-3!