Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

5L: Verkeersvoormiddag

Wij zijn op donderdag 14 maart met 5A en 5B naar een school genaamd Peerdsbos gegaan. Ze hadden daar voor ons allemaal leuke opdrachtjes klaargezet in verband met het verkeer. We zijn daar met de fiets naar toe geweest. Gelukkig was het die dag mooi weer!

We moesten groepjes van zeven maken en met dat groepje deden we dan alle activiteiten. Er waren daar super leuke activiteiten te doen!

We deden namelijk een fietscontrole waar we zelf de kinderen van ons groepje mochten nakijken.

Daarna gingen we de verkeersborden leren en mochten we in gocarts. We mochten daarmee rondrijden in een parcours die ze zelf hebben gemaakt, maar ook daar stonden verkeersborden.

Bij de volgende activiteit leerden we over de gevarendriehoek. Daar was er een echte vrachtwagen, we moesten zo veilig mogelijk proberen over te steken op het zelfgemaakte zebrapad.

Dan gingen we naar de vuilste opdracht, we gingen namelijk mountainbiken in de modder! Dus het was niet echt bestemd voor kinderen die niet vuil wilden worden. Helaas, wij zijn echte avonturiers!

Bij de voorlaatste opdracht mochten we op gekke fietsen. Er waren er wel speciale fietsen bij, zoals als je trapt dan gaat je zadel op en neer of dat je zadel véél hoger staat dan je stuur. Maar nog een leuk weetje is dat er zelfs sommige juffen een gekke fiets hebben uitgeprobeerd.

En bij de laatste opdracht hadden ze een parcours gemaakt om ons evenwicht te behouden en een controle of je remmen wel goed werken.

Als laatste kregen we ook nog een soep gemaakt door de leerlingen van de school zelf. Die was echt super lekker!

Zo zag onze verkeersvoormiddag eruit! We zijn ook veilig teruggekeerd met onze fluohesjes!

*Célestine – 5B*