Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Bosklassen 4L - verslag

DONDERDAG

Onze voorlaatste dag op de Bosklassen was ook weer een succes! ’s Morgens kwam de zon ons wekken en de vogels zongen blij. Onze vrolijke vrienden hebben in de ochtend lekker ontbeten en dan begonnen we al snel aan onze prachtige vogelhuisjes. Na veel geknutsel en getimmer had iedereen een leuk nestje voor de vogels en de bijtjes. Benny en Guido leidden dit allemaal in goede banen en daarvoor gaven wij een dikke DANKU! In de middag smulden we van een heerlijk bordje macaroni en daarna gingen we op heidetocht. De gidsen informeerden ons en vulden onze hoofden vol fantastische weetjes. Na het vieruurtje maakten we nog vriendschapsbandjes en speelden we verschillende volksspelen. ’s Avonds aten we kippenragout met rijst en erwtjes. Om de dag af te sluiten gingen we op griezeltocht door het donkere bos. Gelukkig had iedereen zijn zaklamp bij en waren er nog extra juffen en meesters om de dappere zielen te ondersteunen. Tot slot gingen we voor de laatste nacht in ons kamertje dromen van nog meer spannende avonturen. Slaapwel!

WOENSDAG

Deze ochtend waren er niet zo’n vroege vogels op de kamers. Nachtraven hebben we ook niet gezien. Na een stevig ontbijt met heerlijk vers brood en beleg, cornflakes en fruit moesten we een picknick maken voor op de verrassingstocht. Even naar de kamer om onze zwemzak te maken, maar plots was het tijd voor het bosspel. Politie en heksen namen ons mee voor een spannend smokkelavontuur. In 2 teams werd er geld gesmokkeld door het bos, maar de politie mocht ons niet onderscheppen! Rond 11u10 vertrokken we op dagtocht naar het subtropisch zwemparadijs Hengelhoef. De weergoden waren ons goedgezind en onder een klein zonnetje genoten we van een zalige picknick op de heide. We hadden genoeg energie om de glijbanen en zwembaden te verkennen. Het was geweldig al die water- en speelpret! Nu waren het toch wel frietjes met cordon bleu en groentjes vanavond zeker! Echt een topdag! We sloten af met een gezellig kampvuur vol muziek, gezang en marsmellows. Om 21u gingen alle lichten uit en ook die van ons…Zzzzzzz

DINSDAG

Vandaag brak dag 2 al aan mét bezoek van turnleerkrachten meester Pieter en juf Tine.

De meesten waren al wat vroeger wakker dan 7u30 zoals bijvoorbeeld 6u. Na een stevig ontbijt waren we klaar om verschillende sporten en spelen te ontdekken.

Als middagmaal aten we boterhammen met préparé, kipcurry, vleessla en eiersalade.

Na het eten konden we op de kamers nog wat aan onze kaartjes schrijven en deelden de juffen onze post uit. Om 14u ging de helft zwemmen in het zwembad van de Bosberg en deed de andere helft een supersportief ganzenbordspel bij juf Tine.


Het avondeten bestond uit bloemkoolsoep, aardappelen met boontjes en gyros, en natuurlijk een lekker puddinkje. Nu werd het wel spannend om ons klaar te maken voor de miss en mister Bosbergverkiezing. We showden onze mooiste outfits en na een spannende afvalrace weten wij nu wie het geworden is! Een dikke proficiat voor Noah en Juliette! Slaapwel!

MAANDAG

Deze ochtend stond iedereen met mama en/of papa gepakt en gezakt op de speelplaats. Toch wel heel spannend hoor zo’n weekje weg van thuis.

Met de bus reden we vlotjes naar de bosberg. Eens aangekomen zetten we de valiezen al op de gang. Tijd voor een verkenningstocht. We proefden waterpeper en ontdekten paddenstoelen en nog veel meer. Om 12u was het tijd om de buikjes te vullen: boterhammen met beleg en koude schotel. Mmmm. Nu hadden we voldoende krachten om aan natuurexploratie te doen. Bomen meten, bladranden bestuderen, paddenstoelen, een heuse natuurmemory en bodemdiertjes onderzoeken. We hebben weer veel bijgeleerd! Na het 4-uurtje was het dan tijd om onze bedjes op te dekken en alles uit te pakken. Dat ging bij de ene al wat vlotter dan de ander en dan nog even tijd om in het dagboek te schrijven. Om 18u stipt moesten we aan tafel: groentesoep, pasta en een lekker ijsje. Klaar voor de singsong! Dat was een superleuke muzikale avond! Om 21u gingen alle lichten uit. Slaapwel!