Icons
Icons
Icons
Terug naar nieuws

Update 19/03 - Sneeuwklassen 6L 2024

dinsdag 19/03/2024

maandag 18/03/2024

zondag 17/03/2024

zaterdag 16/03/2024

vrijdag 15/03/2024

Het opstaan verloopt vlot, het wordt dan ook stilaan routine. Een blik uit het raam leert ons dat de zon weldra zal schijnen. We verorberen het ontbijt, yes nutella!

In de voormiddag is er een groots moni-spel. 5 activiteiten klas tegen klas. Van estafette over een quiz, een krantenspel, om ter hoogste sneeuwman tot een heuse escape room. Weer een toffe voormiddag.

Na het middagmaal is het weer tijd voor de skiles. Het aandoen van skibotten gaat steeds vlotter. In de lift naar boven gemzen spotten, het blijft verbazen.De skiles start nog zonnig maar eindigt met lichte sneeuwval. Bochten, skiliften, trucjes, funparc, … genieten met volle teugen.

Eens beneden een lekker vieruurtje smullen om dan te douchen.Samen met enkele andere scholen een heuse zangstonde voor het avondmaal, wat een enthousiasme!

Lekker eten om daarna de dag per klas af te sluiten met een al dan niet rustige avondactiviteit. Lekker onder de wol om te dromen van wat ons morgen te wachten staat!

donderdag 14/03/2024

woensdag 13/03/2024

Ontwaken in de bergen heeft altijd wel iets. De gordijnen open en… wat een zicht. Al moeten we eerlijk zijn, vanmorgen was het vooral wit, een beetje sneeuw maar vooral wolken.
Na een stevig ontbijt was er van die wolken niet veel meer te zien. De zon had deze allemaal doen verdwijnen.
We maakten ons allemaal klaar voor verschillende wandeltochten. 6A en 6D maakten een spectaculaire wandeling onder de Roc de la vache. 6B en 6C gingen eens kijken aan de lawinekom waar ze over geleerd hadden. De kinderen van 6Pi deden dan weer een zoektocht doorheen het oude dorp.
Het was ondertussen serieus aan het opwarmen. Nog eens een tweede keer een laagje zonnecrème opsmeren, om dan na het middageten eindelijk naar boven te gaan. Voor sommigen was dat gaan niet vanzelfsprekend, het heten dan ook skibotten… Maar uiteindelijk lukte het iedereen om kennis te maken met de skimontoren.
Wat een ervaring!
Ook boven was het warm, de sneeuw voelde iets zwaarder aan, maar genieten deden we allemaal.
Ook de juffen en de meesters!
Maar… en nu laat ik het woord even aan juf Tine (6C).

De dag was goed begonnen met stralend weer en een prachtige wandeling. Iedereen op de skipiste onder een stralende zon. Bij de tweede afdaling liep het mis. Verkeerd neergekomen en afgevoerd. Enige tijd later het verdict een schouderbreuk.
Dankbaar voor alle goede medische zorgen en ons sneeuwklasteam dat meteen de plannen aanpast.

Groetjes
Juf Tine

Jammer genoeg voor juf Tine was de eerste dag zeker geen topdag. Maar we gaan met heel ons team zorgen dat de volgende dagen wel topdagen worden (het zal een beetje rustiger aan zijn, maar we soigneren ze!).

dinsdag 12/03/2024

Met een beetje vertraging omdat de bussen onderweg naar ons college in de file stonden, vertrokken we vol spanning naar Zwitserland. De reis verliep voorspoedig, de ene leerling sliep al wat meer tijdens de rit dan de andere leerling… 
In het ochtendlicht klommen de bussen naar de Val d’Anniviers met op het einde van de vallei onze eindbestemming Zinal. Reikhalzend keken we uit naar de mooie bergen, telden we haarspeldbochten en verwonderden ons over al de natuurpracht onderweg. 

De eerste dag in Zinal staat in het teken van ontdekken: kamers, de werking van het restaurant, skibotten passen en ander skimateriaal krijgen, een eerste verkennende wandeling in het dorp. We maakten ook tijd voor platte rust, even op ons bed uitrusten het was zeer welkom. Na een lekker avondmaal (kip – erwtjes en wortelen – aardappelen) volgt er nog een avondactiviteit met onze moni. Vanavond gaan op tijd de lichten uit want morgen staan veel jongens en meisjes voor het eerst op de skilatten! Het belooft opnieuw een spannende dag te worden!